Martin van Doorn Boeken
Angelo Presti Boeken
Erna Temming Boeken
Lorenzo Nieuwenhuysen Boeken
Frank van Etten Boeken
Henk Kamphuis Boeken

Een stem als een klok

Voor Bouke Scholten uit Emmen is muziek zijn lust en zijn leven. Als kleine jongen zong hij al mee met liedjes die zijn vader op de accordeon speelde. Inmiddels heeft de symathieke zanger in korte tijd een grote schare fans opgebouwd met zijn aansprekende Nederlandstalige liedjes. Op 11 september 2006 verscheen zijn single ‘Kom Maar, Kom Maar’. Het is de voorloper van zijn splinternieuwe album- getiteld Alles Wat Ik Doe- die in oktober 2006 van de persen rolde.

Bouke zingt altijd en overal. Zo ook na afloop van zijn wekelijkse voetbaltraining in de kleedkamer van de lokale voetbalvereniging W.K.E. Al snel werd hem gevraagd een echt optreden te verzorgen in de kantine van zijn sportclub, wat tevens zijn podiumdebuut was. Snel volgden optredens in caf?’s, feesttenten en zalen, waar Bouke Nederlands- en Engelstalige covers van andere artiesten zong.

Niet lang daarna bracht hij zijn eerste CD uit, die hij verspreidde onder vrienden en bekenden. Zijn eerste single ‘Ik voel me goed’, zijn albums In Mijn Hart Ben Jij Bij Mij en en Dit Gaat Nooit Meer Over en de DVD ‘Dit is Liefde’ bleken een schot in de roos. Zijn naam werd door liefhebbers van het Nederlandse lied als een lopend vuurtje verspreid en hij kreeg meer en meer fans. Singles als ‘Zeven Dagen, Zeven Nachten’, ‘Eenzaam is de nacht zonder Jou’ en ‘Chica, Chica’ volgden elkaar in razend tempo op.

Begin december 2005 tekende Bouke bij CNR Entertainment. Zijn eerste single op het nieuwe label ‘Merry Christmas to Everyone’ haalde een top 30 notering in de Mega Top 100. Zijn eerste door CNR uitgebrachte Nederlandstalige single, het door Willem Gunneman geschreven ‘Ik Wil Je’, zag het levenslicht op 27 februari 2006. Een single die, evenals de tweede track ‘Je zit in mijn hoofd’ goed ontvangen wordt. Nummers die steevast klinken in het land en uiteraard tijdens de grote muziekevenementen, waaronder het Gigapiratenfestival in het Arnhemse Gelredome (met 20000 bezoekers, 17 maart 2006) en Bouke?s eigen concert in de Giraf te Emmen (18 maart 2006, een week van te voren uitverkocht, 1000 bezoekers). Ook de belangstelling van de media is overweldigend.

Via via kwam Bouke in contact met producer Bas van den Heuvel (o.a. Rene Froger, Gordon & Replay en Totol Touch) en samen legden zij in de Soundwise Studio’s van Fluitsma en Van Tijn de basis voor het nieuwe album. Bouke had inmiddels besloten om eigen repetoire te gaan zingen en aangezien het Nederlandse lied hem op het lijf geschreven is, beperkt hij zich op dit album tot dit populaire genre. Samen met liedjesschrijver Willem Gunneman schreef Bouke het leeuwendeel van de nummers. Het resultaat is een mix van stevige popsongs als ‘Kom Maar, Kom Maar’ en ‘Totaal op Tilt’ en goudeerlijke ballads als ‘Voorlopig wil ik eventjes alleen zijn’.

Met alles wat ik doe bewijst de sympathieke zanger uit Emmen dat hij alles in zich heeft om uit te groeien tot een nieuwe ster: de ‘looks’, de stem en het talent. Alle tekenen wijzen erop: Bouke staat aan de vooravond van een veelbelovende carriere.