Martin van Doorn Boeken
Angelo Presti Boeken
Erna Temming Boeken
Lorenzo Nieuwenhuysen Boeken
Frank van Etten Boeken
Henk Kamphuis Boeken

deurzakkersDe Deurzakkers: Willem van Schijndel en Clemens van Bracht. Willem heeft in februari 1974 een geweldig idee voor een liedje. Even later is “Zak es lekker door” een feit. Enthousiast gaan de Willem en Clemens aan de slag. Na vele omwegen belanden ze uiteindelijk bij Jan Vis ( artiestenbureau/ manager ), die ze kennen als vaste klant bij Willem en Clemens in de grammofoonplatenwinkel in Den Bosch ( Oeteldonk). Hij ziet dit idee wel zitten en zorgt ervoor dat een plaatopname realiteit wordt. In samenwerking met hofkapel de Kikvorschen en de selectie van FC Den Bosch wordt: “Zak es lekker door” opgenomen. Hilversum ontdekt het liedje en vele Radio en TV optredens volgen. In 1975 wordt “Zak es lekker door” een Top-10 hit en bekroond met “de carnavalskraker van het jaar”.

“De Deurzakkers” zijn geboren en ze hebben meteen de smaak te pakken, echter ervaring en de juiste liedjes blijken te ontbreken. Hierdoor blijft het succes enkele jaren beperkt tot enige bekendheid in de regio. In 1983 is het opnieuw raak met “Waar is de steek van de keizer”, een cover van het populaire liedje van Andre van Duin uit de film “De Boezemvriend”. Het nummer wordt een van de populairste carnavalsliedjes in dit jaar. En feitelijk zijn er 2 hits, want de B-kant van deze single, “La-la-la van Strauss”, ook wel de “Straussmedley” genoemd, is tot op de dag van vandaag een ongekend succes tijdens de optredens en tevens uitermate populair in de voetbalstadions in Nederland, België en zelfs in Duitsland.

Vanaf dit moment is het steevast raak en wordt traditioneel bijna jaarlijks een liedje afgeleverd en ontstaan hits zoals, “Het feest kan beginnen”, “Het is hier binnen beter dan buiten”, “Doe ’n stapje naar voren”, “Doe ze thuis de hartelijke groeten”, en “Geef ons de sleutel maar”. Het laatste succes is een medley, getiteld: “Feest op het plein”, met enkele super feesthits van de afgelopen jaren. Het succes tijdens de optredens van deze medley heeft Willem en Clemens doen besluiten dze uit te brengen op CD en het resultaat is een nieuwe Top 100 notering.

Inmiddels hebben Willem en Clemens ook vele reizen achter de rug naar het buitenland, waar ze tijdens oranjefeesten omstreeks Koninginnedag of speciale gelegenheden voor Nederlanders aldaar, een optreden verzorgd hebben. En …………… zodra hun lijflied “Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen” wordt ingezet is het overal feest!