Martin van Doorn Boeken
Angelo Presti Boeken
Erna Temming Boeken
Lorenzo Nieuwenhuysen Boeken
Frank van Etten Boeken
Henk Kamphuis Boeken

jeffrey schenkOp 24 oktober 1981, komt op een eiland aan de westkust van Canada (Vancouver Island) Jeffrey Schenk ter wereld.
Vanaf zijn geboorte is Jeffrey een persoon dat in de belangstelling wil staan, en de hele dag door het huis loopt te zingen.
Zijn eerste 4 jaar groeit hij op in Victoria, samen met zuster Sharon, vader Johan en moeder Tini. Nadat Jeffrey’s ouders zo’n 16 jaar in Canada gewoond hebben, en oorspronkelijk nederlands zijn, kreeg zijn moeder heimwee naar het hollandse land.
Op 4 jarige leeftijd vertrok Jeffrey met zijn familie terug naar Nederland om terug te keren naar de geboorteplaats van zijn moeder, het noordhollandse dorp Wormer.
Op dat moment spreekt Jeffrey nog geen woord nederlands, maar dat leert snel. Jeffrey gaat naar school en binnen een paar maanden praat hij net zo goed nederlands als engels.
Op 12-jarige leeftijd begint Jeffrey met een 4-jarige opleiding aan de MAVO in Zaandam.

Nadat hij deze 4 jaar met succes doorloopt, weet Jeffrey een ding zeker. Hij wil niet meer 5 dagen op school zitten, zodat hij meer tijd aan de muziek kan besteden. Hij besluit de opleiding voor vrachtwagenchauffeur te starten in Amsterdam, zodat hij 1x per week naar school moet, en 4 dagen werken. Dit bevalt hem wel. Zo kan hij ’s avonds en in de weekeinde bezig zijn met zijn hobby zingen.

In de weekenden reist Jeffrey met zijn vader en moeder heel nederland door om aan talentenjachten mee te doen. Jeffrey wint ze bijna allemaal en dat geeft hem doorzettingsvermogen om door te gaan. Op een verjaardagsfeest van een buurjongen van Jeffrey is het balletje goed gaan rollen. Een lokale Amsterdamse zanger die op dat feest optrad had Jeffrey wel eens gehoord en vroeg of hij ook niet 2 nummertjes wilden zingen. Jeffrey zei gelijk ja. Vanaf dat moment is Jeffrey’s carriere in een stroomversnelling gegaan.
Er volgden tijden van veel gastoptredens en af en toe ook een eigen optreden.

De talentenjachten had Jeffrey voorgoed naast zich neergelegd. Het talentenjachten-circuit is een zeer goede leerschool. Je leert er met publiek omgaan en dat is heel erg belangrijk, aldus Jeffrey.
Het werd drukker en drukker en Jeffrey besluit om nu echt alles te richten op de muziek.

Samen met zijn vader en moeder die hem door dik en dun steunen reizen ze heel nederland door om op te treden. Zijn vader verzorgt namelijk vanaf de start van Jeffrey’s carriere het geluid.

In 2000 komt zijn zangleraar en muzikale begeleider John Meijer op het idee om een liedje te schrijven en te componeren. John Meijer is geen onbekende in het artiestenvak.
Zo is hij de bandleider van de begeleidingsband “Next One”, die diverse volendamse toppers, zoals Piet Veerman, George Baker en Jan Smit begeleid. De single wordt opgenomen en in 2001 organiseert Jeffrey zelf een heuse CD-presentatie in zijn eigen dorp Wormer. Met optredens van Sandy Kandau (ex-frogette) en Jop (“De Bus”), wordt het een spetterende avond.

Na die tijd volgen er nog veel meer leuke dingen. In november 2001 reist Jeffrey samen met Gerard Joling en Karin Bloemen naar Curacao, i.v.m. een concert op Mambo-beach. Dat blijft een te gekke belevenis en ik ben blij dat ik het heb meegemaakt, aldus Jeffrey.
Ook andere bijzondere optredens, zoals optreden tijdens het slotevenement van de Floriade 2002.

Halverwege 2002 kwam er weer een nieuwe uitdaging op z’n pad. Sinds Augustus 2002 is Jeffrey een van de vaste artiesten bij Cafe “Bolle Jan” in Amsterdam. Cafe “Bolle Jan” kreeg uiteraard veel bekendheid door het bekende duo Jan en Mien Froger. In dit cafe is veel later de carriere gestart van Rene Froger.